Medische hulp aan kinderen

Needs For Children zet zich in voor kinderen die medische zorg nodig hebben. Deze kinderen kunnen ontdekt worden door leden van het team in dorpjes of er word hulp gevraagd vanuit de familie. Medische zorg word verleend in de Ejed Medical Foundation in Kumba, welke samenwerkt met Needs For Children, met behulp van een behandelplan. Dit word opgezet na een zorgvuldige screening aangezien we nog steeds de verantwoordelijkheid bij de ouders of familie willen leggen. Wanneer er hulp geboden word, word dit gedaan in overleg met de ouders of familie. Er moet zekerheid zijn dat de familie echt geen middelen heeft om het kindje zelf te laten behandelen. De familie zal echter zelf ook een percentage in moeten leggen, dit om er zeker van te zijn dat de zorg optimaal opgevolgd word.

Wanneer behandeld, zijn er kinderen die nog fysiotherapie nodig hebben. Needs For Children werkt samen met de Presbyterian Community Rehabilitation Center welke zich op dat gebied inzet voor de kinderen.

Ook het overheidsziekenhuis belt de stichting regelmatig wanneer zij een kind opgenomen hebben in hun ziekenhuis waarvan de familie geen geld heeft en het kind direct hulp nodig heeft. Dit ziekenhuis betaald dan ook een percentage mee aan de behandeling. Op deze manier proberen we in samenwerking de kinderen toch de nodige medische hulp te bieden.