Kraamafdeling

Needs For Children werkt nauw samen met het lokale kliniekje Ejed Medical Foundation in Kumba. Wanneer de stichting een kindje met medische problemen heeft word diegene altijd doorgestuurd naar de Ejed Clinic. We liepen alleen tegen het probleem aan dat er geen faciliteiten beschikbaar waren voor een vrouw om op een veilige manier te bevallen. De Ejed kliniek heeft wel een kraamafdeling maar die is al jaren dicht in verband met een verouderd gebouwd en er was geen bekwaam verloskundige. Omdat een kraamafdeling in het belang is voor het gezond op de wereld komen van een kindje heeft Needs For Children besloten deze te heropenen.

Vanaf 2014 is de kraamkliniek flink opgeknapt en inmiddels ook open. Er is een verloskundige die het runt en die daarnaast ook regelmatig de dorpen in gaat om de kraamkliniek te promoten. Echter moet er nog een hoop verbeterd worden.

Ons doel is om zoveel mogelijk vrouwen de mogelijkheid te geven om gebruik te maken van de faciliteiten die de kraamafdeling bied. En om te zorgen dat de baby veilig en gezond geboren kan worden. Het ligt aan de donaties hoe laag we de kosten voor de zwangerenvrouwen kunnen maken.

Sinds 2017 is er een crisis aan de gang tussen het Engelstalige- en Franstalige gedeelte. Dit gaat gepaard met veel geweld. Vele scholen zijn dicht waardoor kinderen voornamelijk op straat hangen. De percentage zwangerschappen bij jonge meiden word steeds hoger. Needs For Children probeert dan ook om hen gratis gebruikt te laten maken van alles wat de kraamafdeling te bieden heeft, tot en met de bevalling aan toe.